Mitkä ovat autojen uusimmat ominaisuudet

Mitkä ovat autojen uusimmat ominaisuudet

Kuten arvata saattaa, vuosi 2021 tuo tullessaan monia uusia automalleja sekä ominaisuuksia, jotka helpottavat autoilijoiden arkea. Vuonna 2020 saimme nähdä, miten sähköautot kehittyivät ja niiden saatavuus parani huomattavasti. Tämä trendi ei varmasti unohdu ihan heti, joten tulevan vuoden aikana näitä malleja tehostetaan vieläkin enemmän. Erityisesti hybridit ovat tulleet entistäkin tutummiksi ja ne sopivat juuri Suomen kaltaiseen ilmastoon ja maastoon kaikista parhaiten, ainakin tällä hetkellä. Jää siis nähtäväksi, kehittyvätkö sähköautot pian niin hurjasti, että pidemmät matkat voi ajaa pelkästään sähkön voimalla. Tämä on tietysti juuri se suurin kysymys sähköautojen ympärillä, johon moni haluaa vastauksen. Onneksi voimme kuitenkin sanoa, että akkujen tehoa parannetaan koko ajan ja latauspaikkoja rakennetaan lisää ympäri Suomea. Katsotaan siis seuraavaksi, minkälaisia ominaisuuksia autoihin on tulossa seuraavan vuoden aikana.

Suomeen saapuvia uusia automalleja

Kuten aiemmin mainitsimme, pistokehybridit ovat yleistyneet viimeisten vuosien aikana paljon. Niiden kehitys siis tulee jatkumaan vuoden 2021 aikana ja se tarkoittaa myös uusia automalleja. Pistokehybridi tarkoittaa siis sitä, että auto käyttää niin sähköä kuin polttoainetta toimiakseen. Se on ollut jo pitkään se ensimmäinen askel sähköautojen suuntaan, mutta sen toimivuus on tietysti hieman parempi, kuin pelkästään sähköllä toimivissa autoissa. Suomen kylmät talvet ovat selvästi sähköautoille haaste ja valmistajat yrittävätkin kehittää akkujen kestävyyttä koko ajan. Oikeastaan kaikki maailman suurimmat autovalmistajat ovat tällä hetkellä joko julkaisseet hybridiautoja tai ovat kertoneet suunnittelevansa niitä. Pistokehybrideissä on se hyvä puoli, että ne pystyvät ylläpitämään monia ominaisuuksia, jotka helpottavat ajamista tai tekevät kokemuksesta miellyttävämpää. Koska pelkällä sähköllä kulkeva auto tarvitsee suurimman osan akkujen tehosta eteenpäin menemiseen, ei sille jää monia vaihtoehtoja muihin ominaisuuksiin.

Sähköautot ovat siis ehdottomasti haluttu uutuus ja niitä tulee olemaan entistäkin enemmän tarjolla tulevaisuudessa. Jos et kuitenkaan halua vielä siirtyä sähköön, ei huolta, sillä polttoaineella kulkevat autot eivät ole menossa pois vielä hetkeen. Myös näihin malleihin tehdään koko ajan parannuksia ja uusia malleja on luvassa myös vuoden 2021 aikana. Sähköautoista kuitenkin myös Suomeen on tulossa monia uutuuksia. Esimerkiksi Tesla, Fiat ja Škoda tuovat koko Eurooppaan uusia autoja, jotka kulkevat joko pelkästään sähköllä tai ovat hybridejä.

Vuoden auto

Vuoden auto

Jo useamman vuoden ajan on ollut käynnissä kilpailu, jossa valitaan vuoden auto kaikista sen vuoden uutuuksista. Vuonna 2021 tämä kilpailu järjestetään taas ja kisaan osallistujat on julkistettu. Ehdokkaissa on monia upeita autoja, jotka tulevat varmasti myös Suomen markkinoille pian. Ensimmäinen kilpailija on Aston Martin DBX, joka on myös yksi kilpailun kalleimmista autoista. Tämä malli ei myöskään ole sähköllä toimiva, joten uudet ominaisuudet liittyvät enimmäkseen mukavuuteen ja tyyliin. Voimansiirto on tämän auton valttikortti ja siihen kannattaa ehdottomasti tutustua. Yksi toinen auto, joka on tässä kisassa ehdokkaana, on Bentley Flying Spur. Tämä malli tuo myös mukanaan entistäkin enemmän mukavuutta ajokokemukseen, esimerkiksi parannellun painojakauman myötä. Tämän auton myynti on aloitettu myös Suomessa, mutta ostamista kannattaa alkaa suunnitella jo hyvissä ajoin, sillä autovalmistaja on ilmoittanut, että vuonna 2030 polttomoottriautojen valmistus lopetetaan. Sen jälkeen se siis valmistaa vain sähköautoja. Kisassa on tänä vuonna mukana kaksi mallia, jotka Ferrari on valmistanut. Mallien nimet ovat Roma ja SF90. Roma on tuo markkinoille kummemmin uusia ominaisuuksia, mutta se tarjoaa upean ja tyylikkään ulkonäön. SF90 on lataushybridi ja ensimmäinen sellainen, jonka Ferrari valmistaa. Tämä malli siis on aivan uusi kehitys tältä valmistajalta ja voimme varmasti odottaa tulevaisuudessa myös muita uutuuksia.